Dagboek

Aantal berichten: 222
Ga naar:   

Mamaยดs meiden

11 mei 2019

Hee Meiden,

Zo dat is lang geleden he. Ik heb gewoon echt geen tijd de site bij te houden! Toch verleng ik het wel steeds.. Eerst doordat ik zwanger was van Jolie, en nu loopt die einde van de maand weer af, maar denk ik er toch over na om te verlengen. Over 6 weken is de bruiloft, ook wel leuk als dat er op komt te staan natuurlijk!

Chanel, Indy en Donna, jullie zijn dit weekend bij papa Dennis. Ik zit met Jolie thuis, ze kijkt tv, haar favoriete programma; liedjes van Cocomelon. We leren haar meteen Engels ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜œ
Johnny is werken, dus ik dacht laat ik eens wat schrijven! Wat hebben we de afgelopen maanden gedaan? Ehh... genoeg! Ik zal eens even graven.
We zijn in de voorjaarsvakantie naar Tsjechië geweest, net als 2 jaar ervoor, alleen nu naar een andere plek. De plek was qua skiën heel leuk, groter dan die van 2 jaar ervoor. Ook een beter huis! Niet 1 in the middle of nowhere waar je een kilometer moest lopen om er te komen. En we hadden nu ook nog eens een zwembad! Skiën ging ook goed. Chanel en Indy hadden het al geleerd 2 jaar terug, maar ook Milana en Donna gingen nu goed! En zonder huilen! Jolie, met jou was het wat minder. Jij vond de sneeuw helemaal niet leuk! Huilen als we je erin zette, dus dan moest je in de buggy, maar ook dat wilde je niet zo graag. Oma Kitty heeft dus veel met jou en Mick in het huis gezeten. Dat was wel wat minder. De mensen daar in Tsjechië zijn ook niet aardig... niet allemaal uiteraard, maar heel veel wel. We werden vaak niet zo netjes behandeld als we uit eten gingen. Volgend jaar gaan we niet, we willen de volgende keer liever naar Oostenrijk. Maar eerst gaan we volgend jaar met de hele familie naar Curaçao. Opa en oma zijn dan 40 jaar getrouwd!

Chanel, met jou gaat alles goed! Je hebt het enorm naar je zin op school, en je cijfers zijn prima. Liv is echt je allerbeste vriendin. Heel leuk om te zien hoeveel lol jullie hebben samen. Je bent dit jaar echt groot geworden. Niet alleen in de lengte, ook qua vormen ;-) , maar gewoon echt een vrouwtje met je mascara. Als ik foto's zie van een jaar geleden, dan is dat echt een groot verschil met nu! Foto's van je maken, en plaatsen, mag alleen met jouw toestemming ๐Ÿ˜ฌ Vaak moet het ook 10x over;-) Want veel zijn dingen stom of lelijk. Je zit nog steeds op dansen wat je doet met veel plezier! Ook ben je vaak naar Fris geweest dit schooljaar. Helemaal geweldig vind je dat. Mama moet er wel aan wennen dat haar kleine meid zoveel sjans heeft. Als ik met je loop, zie ik vaak jongens van een jaar of 18 naar je kijken. Zelf heb je dat helemaal niet door! Schattig ๐Ÿ˜ Je bent de allerliefste grote zus voor je zusjes. Iedereen is gek op je. Je bent een soort 2e moeder voor Jolie. Als ik even weg ben, verschoon jij met gemak haar luier, of geeft haar iets te eten/drinken, of haalt haar uit bed. Je bent een grote hulp! Samen kijken we een serie; Pretty little liars. Je geniet er echt van om dat samen met mij te kijken. Ik ben vaak met de ukkies bezig, maar heb me voorgenomen ook meer quality time met ieder van jullie apart door te brengen.

Indy, ook met jou alles goed. Ook jij hebt het enorm naar je zin op school! Je gaat er met plezier naartoe, en bent ook heel vrolijk. Je bent een hele slimme meid. Denkt overal heel goed, en diep over na. En je humor is zo droog... ik lig regelmatig in een deuk om je! Je speelt graag Fortnite en Roblox, ook maak je veel Tiktoks (die je ook echt hilarisch doet๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚), en kijk je graag Fortnite videos en ook naar Dylan Haegens. Je helpt me graag met koken, en opruimen. Het kan hier weleens rommelig zijn met 5 kids. En daar kan je echt niet tegen! Je zegt dan ook dat het onrustig in je hoofd wordt. Je ruimt heel mooi en praktisch op. En legt heel netjes de boodschappen in de kastjes en koelkast. Je kamer is ook altijd keurig. Kan je grote zus nog een voorbeeld aan nemen! Bij haar moet je hink stap sprong doen voor je bij haar bed komt...
Ook zo mooi hoe je het plastic en papier scheid thuis. Als iemand iets verkeerd erin gooit, doe jij het weer goed ๐Ÿ˜ฌ Kleine perfectionist. Je bent druk met de bruiloft. Je hebt er heel veel zin in, en wilt ook dat daar alles goed verloopt. Chanel doet de ringen, jij mag lopen met Mick en Jolie. Milana, Donna en Keetie doen de rozenblaadjes.. je hebt het helemaal uitgedokterd! Je denkt veel over dingen na. Als ik alleen met je boodschappen doe (jij bent de enige die altijd met mama meewilt), komen er de meest diepgaande gesprekken met je. Je bent blij dat ik gelukkig ben met Johnny, en je vindt Johnny ook een hele lieve stiefpapa waar je van houdt. Je bent ook blij dat papa gelukkig is en weer een eigen huis heeft. En een nieuwe vriendin Anita, dan is papa niet meer alleen. Ook ellende in de wereld, nieuwsberichten enzo, trek je je heel erg aan! Ik vind het weleens sneu voor je, en heb je al eens gezegd dat je niet de hele wereld op je schouders kan nemen. Dingen gaan zoals ze gaan helaas. Ja dat vond je ook wel ;-) En dan krijg ik weer een mooie lach, met je mooie koppie, en je groene ogen๐Ÿ˜ Je bent heel creatief! Je kan fantastisch goed tekenen! Je wilt ook op tekenles, ik ben voor je aan het kijken. Je bent heel druk met tekenen, en ik zie dat je daar rust in vindt. Al met al een heerlijk kind dus, onze mooie, slimme, creatieve, gevoelige Indy!

Donna, mijn kleine, grote schat! Ook met jou gaat het goed. Je zit in groep 2, en ook jij hebt het erg naar je zin. Wel een beetje saai... je bent een januarimeisje, dus moest dit jaar nog net naar groep 2.. Was je nou in december geboren dan had je in groep 3 gezeten. Toch denk ik dat je beter daar al had kunnen zitten, je bent al heel lang met cijfers en letters bezig. En hebt natuurlijk ook 2 grote zussen. 3 eigenlijk;-) Milana tel je ook altijd officieel mee! Je ziet haar echt als je zus, net als de anderen. Dus daar heb je ook al veel van gezien en geleerd. Ik heb het hier met de juf over gehad, en je krijgt nu veel werkjes voorbereidend op groep 3. Dat vind je leuk, veel meer uitdaging! Je herkent alle letters en cijfers, en plakt alles aan elkaar, waardoor je zelfs al een beetje kan lezen! Laatst toen ik je naar bed bracht zei je; Mama, ik heb 2 wensen! Ik zei: Oh, en wat zijn die wensen? Dat ik kan lezen en dat ik tanden krijg ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Ik moest zo lachen! (Je voortanden zijn vorig jaar getrokken, en sindsdien heb je een gat... je voortanden zijn vooralsnog ook nog niet in aantocht ๐Ÿ˜ฌ). Ik heb gezegd dat die sowieso allebei gaan uitkomen;-) Je kan uren alleen op je kamer spelen met je Barbies. Je wilt dan ook echt niet gestoord worden! Als ik was ofzo kom brengen, dan moet ik eerst kloppen ๐Ÿ˜‹ en vaak is het antwoord dan: Leg maar voor de deur, ik leg het zo in mn kast. ๐Ÿ˜ฌ Hele verhalen heb je dan met de Barbies. Wat dat betreft lijk je op mij van vroeger, ik deed dat ook altijd! Als je niet met de Barbies speelt, dan kijk je vaak films. Of speel je buiten met de buurkinderen en/of Milana. Nicht Keetie is nog altijd je beste vriendin. En op school Djamilla. Eten doe je slecht.. soms denk ik weleens dat je leeft van de lucht.. Je bent ook een heel tenger meisje. Je bent regelmatig grieperig (geen weerstand) en dan teken je ook meteen. Heel witjes en wallen. Je bent al een blank meisje (lichtste qua huid van allemaal), maar dan helemaal! Hoop dat je snel wat beter gaat eten, we zijn ermee bezig. Maar je lust ook echt niks! Lastig. Je bent en blijft een moederskindje โค Zit vaak op mn schoot, en ik krijg veel knuffels. Ik kan altijd aan je merken dat je veel tijd met mij hebt doorgebracht na de scheiding. Je was toen nog net geen 2, en in het begin gingen alleen je zussen naar papa Dennis, jij maar af en toe. Daardoor komt dat denk ik! Je lag ook altijd bij mij in bed! Toen Johnny kwam veranderde dat, was je niet zo blij mee๐Ÿ˜ฌ Maar inmiddels allang gewend uiteraard na 3 jaar๐Ÿ˜‚ Wel sta je s' nachts nog regelmatig naast ons bed, en zeg je dat je bang bent. Je hebt veel nacht merries, heel zielig. Je ziet ook overal ogen ofzo in, dus vaak moeten knuffels liggen, of boekjes weg. Omdat je daar wat in ziet. En... altijd de deur open! Johnny doet hem weleens dicht als we zelf naar bed gaan, nou dan krijgen we de dag erna de wind van voren๐Ÿ˜‚ Heerlijk kind ben je!

Jolie, mijn ukkepuk! Met jou ook alles goed. Met 15 maanden besloot je dat het tijd werd om te lopen. Chanel en Indy waren 13 maanden, Donna 14, je bent dus officieel de laatste. Je bent helemaal trots dat je loopt, en zegt dan ook heel vrolijk tijdens het lopen "tappetappetap"๐Ÿ˜ Je bent dol op de Engelse liedjes van Cocomelon op YouTube, die hoor ik je altijd mee neuriën ๐Ÿ˜‚ Ook ben je nog steeds dol op Bumba. Je noemt hem "Moet" (lijkt geeneens maar oke๐Ÿ˜‹). Je hebt verschillende knuffels van Bumba en zn vrienden, en die neem je overal mee naartoe! Je bent altijd druk met heen en weer lopen. Knuffels 1 voor 1 naar de bank, en weer terug naar de stoel. Kan je heel zoet mee zijn! Als mama of papa gebeld worden, dan pak jij het Rabobank Reader kastje, doet hem aan je oor, en zegt "Haai" ๐Ÿ˜‚ Dat zeg je trouwens ook als ik je uit bed haal, of als papa thuiskomt. Als papa thuis komt dan ben ik ook nergens meer trouwens. Dan wil je alleen maar aandacht van hem. Je bent ook heel jaloers! Als papa en ik kussen, of 1 van je zussen te dichtbij komt bij mij. Dan kom je er al dreinend aan en duw je ons zo uit elkaar ๐Ÿ˜‹ Eten doe je niet zo goed meer als eerst, maar nog steeds oke op zich. Die lekkere bolle spekbeentjes beginnen ook wat slanker te worden, waarschijnlijk ook door het lopen. Andermans eten vind je altijd interessanter dan dat van jezelf. Als papa iets eet, of wie dan ook, dan zeg je "hmmm hmmmm" en kom je eraan gesneld! Bij de slager krijg je altijd een plakje worst en dat weet je al, als we erheen gaan zeg je al "hmmm".
Wel ben je gooierig! Alles smijt je tot irritants aan toe op de grond. Vooral als je boos bent! Je kan heel driftig zijn๐Ÿ˜‹ Zit met je 1 jaar echt al een koppie op! Dat belooft wat๐Ÿ™ˆ Je hebt bijna al je tanden en kiezen al... daar was je echt bizar snel mee! Je kan ook heel goed kauwen, dus vind ik het minder eng om jou dingen te geven. Dat had ik bij je zussen dan weer niet. Die kregen geloof ik tot hun 3e alles gepureerd๐Ÿ˜‹ Ik ben benieuwd hoe je het gaat doen over 6 weken op de bruiloft! Hoop dat je je dagje hebt ;-) en lief bij opa, oma of tante Kim, Sandy of Elly gaat zitten tijdens de ceremonie. Maar ik betwijfel het๐Ÿ˜ฌ Zei gisteren nog tegen papa dat aankomende zomervakantie naar Zuid Frankrijk ook een actieve gaat worden ๐Ÿ™„ Vorig jaar in Kroatië konden we nog relaxed zitten en liggen , nu mogen we achter je aan gaan hollen op de camping๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜‹ Het hoort er allemaal bij ;-)

Zo, dat was weer even een update! Jullie leventjes in een notendop๐Ÿ’ช Mama gaat even met Jolie spelen, die smijt weer alles op de grond! Ik hou van jullie, heel veel! Jullie zijn mijn wereld โค๐Ÿ˜

Donna 6 jaar!

16 januari 2019

Net zoals vandaag ZES-tien januari, óók op een woensdagochtend, was daar ZES jaar geleden, én ook nog eens ZES dagen te laat! Mijn kleine, lieve, schattige Donna'tje ๐Ÿ’•๐Ÿ‘ถ๐Ÿป Eigenlijk toen al een moederskindje, wilde toen al niet graag bij me vandaan zijn ๐Ÿ˜‰ De langste zwangerschap was met stip die van jou ๐Ÿ˜ ZES jaar lang alweer dat wij van jou mogen genieten..!โค Van harte gefeliciteerd met je verjaardag "prinZES" ๐Ÿ‘ธ๐Ÿผ๐ŸŽˆ Wij houden van jou ๐Ÿ˜˜ #DonnaLolaMichelle #16januari2013 #6jaar ๐ŸŽ๐ŸŽ‚

 

 

 

 

 

 

 

 

Jolie 1 jaar!

15 januari 2019

Hoera! Het is vandaag 1 jaar geleden dat wij op "blue monday" (zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar๐Ÿคท๐Ÿผ‍โ™€๏ธ๐Ÿค”?) Juist 1 van de mooiste dagen uit ons leven beleefden; ๐Ÿ˜Pink Monday๐Ÿ’Onze kleine Jolie werd geboren๐Ÿ‘ถ๐Ÿผ

Het kleine, mooie, grappige, makkelijke, leergierige, vlotte baby'tje๐Ÿผ

Onze kers op de taart ๐Ÿ’, het steeltje van ons (meiden) klavertje 4๐Ÿ€ Kortom; Het meisje die ons alle 7 met elkaar verbindt๐Ÿ˜

Het jaar is bizar snel voorbij gevlogen... Happy Birthday: "dreumes Jolie"๐ŸŽˆ๐ŸŽ‰๐Ÿ‘ถ๐Ÿผ->๐Ÿ‘ง๐Ÿผ Je bent een verrijking voor ons gezin, en maakt ons compleet โค We love you ๐Ÿ˜˜ #15januari2018 #JolieJennaKimSandy #1jaar๐ŸŽ€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christmas Time๐ŸŽ„๐ŸŽ…

25 december 2018

 

Halloween!!

28 oktober 2018

๐Ÿฆ‡๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘€